Parayla asla değeri ölçülemeyen ve kaybedildiği zaman geri kazanılamayan en önemli servet sağlıktır. Sağlıklı olunmadığı zaman, hayatın hiç biz zevkinden lezzet alamazsınız. Duymak, görmek, yürümek, konuşmak ve koşmak ne kadar değerli şeylerdir. Servetle asla ölçülemeyen sağlığınızı korumak için, kendinizi asla yıpratmamalısınız. Kulak duymamızı sağlayan duyu organlarımızdan birisidir. Olmadığı zaman size söylenen hiçbir sesi duyamaz ve hayattan zevk alamazsınız.
Kulak Ağrısı Tespiti Nasıl Olmalıdır?
Kulak ağrısı kendi hastalıklarından oluşabildiği gibi, diğer organların hastalıklarından da kaynaklanabilmektedir. Kulak kepçesi, dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve iç kulak hastalıklarında ortaya çıkan ağrı ‘’primer kulak ağrısı’’ olarak tabir edilir. Diğer organların hastalıklarında ortaya çıkan ağrıya ise ‘’yansıyan kulak ağrısı’’ denilmektedir.
Bir hastaneye gittiğinizde öncelikle size ağrının ne zaman başladığını zonklama, batıcı ya da yanma tarzında bir ağrının olup olmadığını sorarlar. Ağrının devamlı mı yoksa aralıklı mı olduğu mutlaka sorulur. Ağrıyı arttıran veya azaltan faktörlerin olup olmadığı ise muayene esnasında mutlaka öğrenilmelidir. Kulak ağrısına neden olan diğer belirtilerde titizlikle öğrenilmelidir.
Kulak Ağrıları Nelerden Kaynaklanıyor?
- Orta kulak ve dış kulak enfeksiyonları, kulak ağrılarının en yaygın sebepleri arasındadır. Kulak zarının arkasında bulunan östaki borusunun tıkanması nedeniyle, orta kulak iltihabıoluşur. Sigara dumanı ve soğuk algınlığı gibi nedenler de, kulak tıkanıklığına yol açabilir.
- Birçok kulak iltihabı kirli sularda yüzmekten dolayı meydana gelebilir. Kulağın çizilmesi veya içine bir şey kaçmasından dolayı da kulak iltihabı yaşanabilmektedir. Genellikle kulak enfeksiyonu birkaç gün içinde kendi kendine iyileşmektedir. Hastalığın kötüye gitmesi durumunda doktorlar kulak damlası veya antibiyotik tedavisi önerebilmektedirler. Kulak enfeksiyonunun başlıca belirtileri kulakta şişme, hassasiyet, kızarıklık, baş dönmesi ve işitme kaybıdır.
- Kulak içerisinde veya çevresinde biriken kirler, kulak ağrılarına neden olmaktadır. Oluşan kirlerin sonucunda ağrı meydana gelmiş ise, kendi kendinize kulağınızı temizlemeye kalkmayıp hemen bir doktora başvurun. Kulağınızı bu durumda kendi kendinize temizlerseniz, zarar verip kötü sonuçlar olmasını sağlayabilirsiniz. Kulak kirini çözmek için damla kullanılmalıdır. Ya da doktor kulak yıkama yöntemi ile kulağınızda bulunan kirleri temizleyebilir.
- Diş ya da diş etlerinde oluşan iltihaplanmalar yüzünden kulağınız ağrıyabilir. Bu gibi bir durum olduğunda kulağınız ile birlikte dişiniz de ağrıyabilir. Öncelikle bir dişçiye görünerek diş ağrınızı giderebilir, sonrasında ise kulak ağrısı devam ediyorsa kulak doktoruna gidebilirsiniz.
- Alerjiler nedeniyle de kulağınız ağrıyabilir. Toz, polen, saman nezlesi ve hayvan alerjileri de kulak ağrısına neden olur.
- Uçak seyahatleri sırasında oluşan basınç nedeniyle, kulak ağrısı meydana gelebilmektedir. Sadece yüksekte değil su altına dalındığında basınç farkı ile yine kulaklar ağrıyabilir.
- Kulak zarı yırtıldığında veya zedelendiğinde, kulağa yabancı cisimlerin sokulması, çene kemiği sorunları, kulak kenarlarında görülen egzama gibi nedenlerden dolayı kulak ağrıları görülmektedir.
Daha kaliteli sağlık hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, mutlaka kendinizi Bireysel Emeklilik Sigortası ile garanti altına almalısınız.
Yorum Yapabilirsiniz.