Araçların bakım ve temizlikleri çok önemlidir. Özellikle uzun seyahatlerde ve şehir içinde, zamanınızın büyük bir kısmını trafikte geçebiliyor. Aracınızın içinde kesinlikle sigara içmeyin ve başkalarına da içirtmeyin. Sigara aracın iç kısmında bulunan üst döşemelerin sararmasına ve araç içine kokuların sinmesine neden olacaktır.
Aracınızın içerisi normal şartlarda haftada bir kez temizlenmeli ve kötü kokulardan arındırılmalıdır. Araç içerisinde yemek yenildiyse veya gıda ürünleri taşındıysa, araca dökülmesi ve uzun süre kalması nedeniyle kokuya sebep olabilmektedir. Araç içinde herhangi bir kimyasal ve koku yapan maddenin taşınmamasına önem vermelisiniz. Peki aracınızda bulunan kötü kokuları tespit ederek nasıl kurtulabilirsiniz?
Aracınızı Kötü Kokulardan Kurtarmak İçin Ne Yapmalısınız?
- Kokuyu Tespit Etmelisiniz; Aracınızın içerisinde kötü koku yayan unsurlar farklı kaynaklardan geliyor olabilir. Kokunun nereden geldiğini tespit ederek böylelikle, aracınızı kötü kokulardan kurtulması için ilk adımı atmış olursunuz.
- Aracınıza Detayı Bir Temizlik Yaptırmalısınız; Aracınıza iç, dış ve gerekirse motor temizliği yaptırmalı ve kötü kokuları gidermelisiniz. Aracınızı detaylı incelediğinizde, kötü kokunun nereden geldiğini tespit edebilirsiniz.
- Kötü Kokuları Temizleme Yöntemlerinizi Belirleyin; Kötü kokulardan kurtulmak için birçok yöntem vardır. Yöntemlerden bir kısmını sayacak olursak; kabartma tozu kullanmak, kömür parçalarını kullanmak ve kahve çekirdeklerini kullanmaktır. Kötü kokuları taneciklerin içerisine hapseden parfümler kullanmak ve aracınızı sürekli havalandırmak da bir yöntemdir.
- Kötü Kokuların Tekrar Oluşmaması İçin Önlemler Almalısınız; Kötü kokuları aracınızdan kovduktan sonra, tekrar kötü kokuların aracınıza ulaşmaması için çaba göstermelisiniz. Peki neler yapmalısınız? Aracınızda yemek yememeli, içecek dökmemeli, sigara içmemeli, çöpleri tutmamalı, çamurlu ayaklarla ve kirli elbiselerle araca binmemelisiniz.
- Havanın Durumuna Mutlaka Dikkat Etmelisiniz; Hava koşulları aracınızın kötü kokmasına neden olabilir. Yağışlı bir havada camları sürekli kapalı tuttuğunuzda, aracın içerisinde koku meydana gelebilir. Aracın havalandırmasını veya klimasını açtığınızda araca koku geliyorsa, mutlaka filtrelerin değiştirilmesi gerekmektedir. Kapalı olan veya havalandırılmayan araçlarda, küflenme meydana gelir ve koku yapar.
- Kötü Kokuların Olumsuz Yanları Vardır; Aracınıza binen kişilere karşı kötü kokular nedeniyle mahcup olabilirsiniz. Kötü kokular sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Özellikle baş ağrısı ve mide bulantısı, kötü kokular nedeniyle oluşabilir.
Aracınızın güzel kokmasına özen göstermeli ve sürekli içerisinde parfüm bulundurmalısınız. Aracınızı haftada bir yıkamayı da ihmal etmeyin. Aracınız ne kadar temiz olursa, sizde o kadar rahat olursunuz. Aracınız temiz, kaskosu ve trafik sigortası da mevcut ise, gideceğiniz yere keyifle ve sorunsuzca seyahat edebilirsiniz.
Yorum Yapabilirsiniz.