Havaların soğuması ile birlikte hastalıklar baş göstermeye başladı. Hasta olmamak ve vücudunuzu zinde tutmak için siz neler yapıyorsunuz? Yediğinize ve içtiklerinize dikkat ediyor musunuz? Biliyorsunuz ki sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazı, hareket halinde olmak yani spor yapmaktır. Spor yapılmadığında, doğal beslenilmediğinde, fazla yemek yenildiğinde ve zararlı ürünler tüketildiğinde, sağlığınızda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Vücudu kış aylarına hazırlamak için neler yapılması gerekir?
Sağlıklı ve daha güzel bir kış geçirmek istiyorsanız, tavsiyelerimizi gerçekleştirebilirsiniz. Yaz aylarında güneşten D vitamini alan vücut, kış aylarında güneş olmadığı için bu vitamini alamayabiliyor. D Vitamini vücudun kalsiyum emmesini ve kemiklerin şekillenmesine yardımcı oluyor.
Bağışıklık sisteminin ve ruhsal durumunda güçlenmesini sağlayan D vitamini, vücut için oldukça faydalıdır. Güneş ışınlarının yeterince alınmaması, vücutta D vitamini eksikliğine neden olmaktadır. Bu sebepten dolayı D vitamini bulunan yiyecekleri, kış aylarında tüketmek ve vücuda gerekli olan her türlü takviyeleri de yapmak gerekiyor. D vitamini bitkileri ve buna bezer besinleri tüketmekte zorluk çekiyorsanız, vitamin tabletleri ile vücudunuzun istediği vitamin takviyesini yapabilirsiniz. Kış ayında bol bol sıcak çorba ve çay tüketebilirsiniz. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi çorba, havalar soğudukça midenize çok iyi gelecek.
Hava sıcaklıkları düştükçe, ishal ve kabızlık şikayetleri genelde artmaktadır. Bunun başlıca sebepler ise, yaz aylarında tüketilen soğuk içecek ve yiyeceklerin kış aylarında da tüketilmesidir. Havalar soğudukça sindirim sistemlerinin ısınmasına yardımcı olan yiyecekler tüketilmelidir. Kışı ayı yaz ayı ile ters orantılı olduğu için, yemek ve içeceklerin bu durumu baz alarak tüketilmesi gerekir. Soğuk salatalar ve buzlu içeceklerin yerine balkabağı, mercimek, patates ve sebzelerden hazırlanan çorbalar içilmelidir. Çorbalara karabiber, kimyon, pul biber gibi baharatlar eklerseniz, bağışıklık sisteminiz de güçlenecektir. Kış ayında c vitaminine çok fazla ihtiyaç vardır. Bu nedenle portakal, limon, mandalina ve soğan sıklıkla tüketilebilir.
Bir yetişkinin bir günde ihtiyaç duyduğu uyku süresi, ortalama 6 ila 8 saat arasında değişiyor. Günümüzde bilgisayar ve tabletlerin gelişmesi ve iletişim araçlarının artmasından dolayı, uyku kalitesinin süreside düşmüştür. Bunun dışında internet kullanımının artması ve cep telefonu tabletlerin kullanılarak oyunlar oynanması, sosyal medyada vakit geçirilmesi, uyku kalitesini düşürmeyi başarmıştır. Cep telefonu ve bilgisayarlardan yayılan ışık, son dönemlerde yapılan araştırmalara göre beyni ciddi derecede rahatsız ediyor.
Vücudun gün içinde yaşamış olduğu yorgunluk uyku süresince giderilebilmektedir. Vücut uyku esnasında kendini yenilemektedir. Uykunun düzenli alınamaması, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve çok yorgun görünmenize neden olur. Soğuk havalarda bol bol spor yapmanız gerekiyor. Vücut kesinlikle hareketsiz kalmamalı, mutlaka düzenli egzersizler yapmalısınız. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi vücudun hareketli olmasına bağlı bir durumdur.
Soğuk havalarda vücudunuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Vücudu ısıtmak ve kasların incinmesini engellemek için ve kan dolaşımını hızlandırmak için, hareketli olmak ve düzenli spor ve yürüyüş yapmak gerekir. Biliyorsunuz ki en değerli şeyiniz sağlığınızdır. Sağlık tüm servetlerin başında gelmektedir. Hal böyle olunca, sağlığınızı da garanti altına almanız gerekiyor. Sağlığınızı garanti altına almak için ve daha kaliteli sağlık hizmetinden yararlanmak için, Özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Kışın bir problem yaşamanız durumunda sigortanız sayesinde, dilediğiniz hastanede rahatlıkla tedavi olabilirsiniz. Hasta olmamanız dilekleriyle.
Yorum Yapabilirsiniz.