Uzun süre aynı evde yaşıyorsanız, tadilat yaptırmak kaçınılmaz hale geliyor. Tadilat yaptıranların büyük bir çoğunluğu, evlerinin eskidiğinden dolayı yapıyor. Fakat bazı insanlar da evinden sıkıldığı için ve değişiklik istediği için tadilat yaptırabiliyor. Çevremizdeki eşyaları değiştirdiğinizde ve farklılık gördüğünüzde, psikolojik olarak rahatlarsınız. Evinizde kapılar gıcırdıyorsa, musluklar akıtıyorsa ve duvarla dökülüyorsa, canınız bir hayli sıkılabilir.
Ev tadilatında kırma dökme işlemi varsa, bu durum çok meşakkatlidir. Duvarların kırılması evi kirletecek ve evinizden atılması gereken bir sürü moloz yığını çıkacaktır. Yeni bir eve başlamak tadilattan daha kolay bir işlemdir. Tadilat yaparken kırılması gereken ve sorunlu yerler giderileceğinden, yeni ev yapmaktan daha meşakkatli bir durum olacaktır. Genelde küçük tadilat olarak adlandırdığımız durum, evlerin belirli periyotlarla boyanmasıdır. Boya rengini değiştirip evinizi boyadığınızda içiniz açılacak ve evinizde ruhunuzun dinlendiğini hissedeceksiniz. Duvarlarınız çok kötü ise, alçı ve macunla bu işi boya ustaları çözebilir. Ev tadilatı başlı başına uzmanlık istediği için ciddi bir araştırma yapmak ve bilen kişilerden destek almak çok önemlidir.
Ev Tadilatı Nasıl Yapılır?
- Ev tadilatına başlamadan önce evinize neler yapacağını belirlemelisiniz. Plansız bir ev tadilatı başınızı ağrıtabilir. Durum tespiti yapmak neler yapacağınızı ve ne kadar bütçe ayıracağınızı, ortalama olarak gösterecektir. Evinizi yaptırırken her şey tam olsun diyorsanız, önceden durum değerlendirmesi yapmanız çok önemlidir.
- Tadilata başlamadan önce tadilat yapacağınız bölümlerdeki tüm eşyaları kutulayarak kenara kaldırmalısınız. Zarar görecek eşyalarınızı mutlaka muhafaza etmeniz gerekiyor. Eşyaları kutulayıp ya da muhafaza ettiğinizde, oluşacak toz ve kirden kesinlikle etkilenmemiş olursunuz. Büyük mobilya ve eşyaların üzeriniz muşamba, ve ya kalın naylon ile kapatabilirsiniz.
- Tadilat tam olarak bitmeden ve ustalar evinizden çıkmadan, kesinlikle titizlik edip temizlik yapmamalısınız. Bu durum sizi yoracağı gibi canınızı da sıkabilir. Evinizde kaba döküntüler mevcutsa, öncelikle bunları evinizden çıkarmaya bakmalısınız.
- Tadilata başlamadan önce hangi tarz ve marka ürünleri kullanacağınızı belirleyerek, almış olmanız size zaman kazandıracaktır.
- Tadilat esnasında çalışanların yanında durmak istemiyorsanız, bir komşunuzun ve yakınınızın evinde kalmanız daha doğru olacaktır. Fakat şu gerçeği de ihmal etmemek gerekiyor. Ustaların başında durarak yönlendirici olmak ve istemediğiniz yanlış yapılan işlemleri de düzeltebilirsiniz. Fakat bu durumu da fazla abartıp ustalara çok karışmamanızı tavsiye ediyorum J
- Banyonuzun fayanslarını değiştirecekseniz kırmanızı tavsiye etmiyorum. Kırdığınız zaman çok moloz çıkacak daha fazla malzeme kullanılacak ve işin süresi uzayacaktır. Fayans üzerine fayans ördürmeniz en mantıklısıdır. Fayans yapıldıktan sonra klozet, duşa kabin, musluk ve lamba gibi eşyaları kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
- Evinizde parke eskimiş ve su almışsa, komple çıkarılarak değiştirilmelidir. Kapı ve pencerelerde aynı şekilde sökülüp değiştirilmelidir.
- Binanınızın dış cephe mantolaması yoksa, mutlaka yaptırmalısınız. Evinize iç cephe yalıtım da yaptırabilirsiniz, fakat benim tavsiyem dış cephe yalıtım yaptırmanızdan yana olacaktır.
- Tüm sökülme, kırılma ve takma işlemleri bittikten sonra eve en son boyacının girmesi gerekiyor. Boya seçimini yapmadan önce kararınızı vermelisiniz. Boya seçeceğiniz yere gittiğinizde, önceden kafanızda bazı renklerin şekillenmesi gerekiyor. Ayrıca evinizin resimlerini çektiğinizde akıllı telefonlarda bulunan renklendirme programları ile, evinizi renklendirip boya tercihini yapabilirsiniz.
Yorum Yapabilirsiniz.