Havaların soğuması ile birlikte hastalıklar fazlalaşmaya başladı. Kış aylarında hastalıklardan, soğuklardan korunmak ve hastalığa yakalanmamak için alınması gereken bazı önlemler mevcut. Grip ve salgınların artış gösterdiği kış aylarında yatağa düşmenize neden olan mikroplar her yerde dolaşmaya başladı. Kış aylarında mikroplardan etkilenmemek çok zor olsa da alınması gereken bazı önlemler var. Dilerseniz şimdi alınması gereken önlemlere birlikte göz atalım.
-
Soğuk Algınlığına Yakalandıysanız Nasıl Atlatırsınız?
Soğuk algınlığına yakalandıysanız öncelikle bolca dinlenmeniz gerekiyor. Dinlenme ile birlikte yediğiniz ve içtiğiniz yiyeceklere özen göstererek, bu zorlu süreci atlatabilirsiniz. İçecek olarak çay veya kahve yerine c vitamini açısından zengin içeceklerden olan kuşburnu çayı, ıhlamur ve ada çayı içebilirsiniz. Vücutta bulunan toksit maddeleri atmak için ise bol bol su, çorba ve sıvı ağırlıklı besinler tüketebilirsiniz.
-
Hareket Etmek Sağlık İçin Çok Önemli
Hareket etmek kan dolaşımını hızlandırır ve vücudu diri tutar. Güçlü kan dolaşımı sağlam bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor. Havaların durumuna giysilerinizi ayarlayıp yürüyüşe çıkabilirsiniz.
-
Göz Hastalıklarına Karşı Dikkat
Soğuk havalarda en çok yaşanan rahatsızlıklardan birisi gözlerde oluşan hastalıklardır. Gözde yanma, batma ve kaşıntının olması bir hastalığa işaret edebilir. Düzenli aralıklarla yapılan göz kırpma egzersizleri rahatsızlıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle rüzgarlı havalarda gözlerinizin etrafını koruyacak gözlük kullanmak gerekecektir.
-
Yüz Felcinden Korunun
Yüz felcinin ilk belirtileri yüzün belirli bir kısmında kaş kaldırma, dudak büzme, göz kapatma hareketlerinin yapılamaması. Yüz felcinden korunmak için sacınızın ıslak olmaması ve yüzünüzün nemli olmaması gerekiyor. Soğuk havada dışarıda çok kalınmamalı ve penceresi açık bir araçta seyahat edilmemelidir.
-
Kalp Krizi Riski Kış Aylarında Artıyor
Soğuk havaların kalp hastalıklarına etkisi çok fazladır. Soğuk hava, kalp hastası olmayan kişilerde bile göğüs ağrısına neden olabiliyor. Kalp krizini kış aylarında önlemek için mevsimine uygun giyinilmeli ve fiziksel aktiviteler ihmal edilmemelidir.
-
Lifli Gıdalarla Beslenin
Kış aylarında lifli gıdalarla beslenmek çok önemlidir. Şerbetli ağır tatlılar tüketmek yerine yaban mersini, üzüm ve kayısı gibi lifli kuru meyveler tüketilebilir.
-
Karaciğeri Koruyan Sebzeler Tüketin
Kalp ve damar sağlığını korumak için kereviz, pırasa ve buna benzer kış sebzeleri tüketmeye özen gösterin. Kış aylarında lahana ve lahanadan yapılan kapuska, turşu ve çorbayı sofranızda asla eksik etmeyin. Mevsiminde tüketilen tüm sebzelerin vücuda yararı vardır.
-
Probiyotik İçeren Gıdaları Tercih Edin
Bağırsaklarda yaşayan ve sizi hastalıklardan koruyan bazı bakteriler vardır. Probiyotikler bağırsaklarda bulunan faydalı bakterilerin artmasına yardımcı olur. Süt, yoğurt ve kefir de bol miktarda probiyotik bulunuyor. Probiyotik bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve sizi hastalıklardan korur.
Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve yaşanan hastalıklarda iyi bir sağlık hizmeti almak için, özel sağlık sigortanızı yaptırarak kendinizi ve sevdiklerinizi garanti altına alabilirsiniz.
Yorum Yapabilirsiniz.