İnsan hayatı her dönemde risklerle doludur. Oluşabilecek sorunlara karşı önlemler alınmadığı durumlarda, ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Güvenlik insanın öncelikli ihtiyaçlarından birisidir. İnsan kendini güvende hissettiği zaman rahat olabilir. Güvenlik ihtiyacı ne kadar önemliyse, oluşabilecek sorunlara karşı önlem almak da bir o kadar önemlidir. Aracınızla yolda giderken sigortasız dolaşmanız ne kadar riskliyse, evinizi sigorta yaptırmamanız da o kadar risklidir.
Aracınıza yaptırmış olduğunuz sigorta ve kasko, oluşabilecek kazaları maddi olarak telafi edebiliyor. Fakat evinizde bir sigorta yok ise, gelen tüm zararlar sürpriz oluşturacak ve ciddi bedeller ödemek zorunda kalabileceksiniz. Bu durumun önüne geçmek için, konut sigortası yaptırmalısınız.
Konut sigortası, evinizde oluşabilecek tehlikelere karşı sizin güvenceniz olacaktır. Evinizde ne kadar güvenlik önlemi alırsanız alın, yine de sorun çıkabilir. Evden çıkarken kapınızı kilitleyebilir ve alarm sistemi de taktırabilirsiniz. Büyük zaman ve para harcayarak satın aldığınız, eviniz ve eşyalarınızın zarar görmesini tabi ki istemezsiniz. Evinizde değerli eşyalar var ise bunların çalınması, emeklerinizin bir anda yok olması demek. Hırsızlık sonucunda çalınan eşyalarınız, evin içerisindeki eşyalarda ve evde oluşan tahribat, konut sigortası ile güvence altına alınmaktadır.
Hırsızın binaya ve eşyalarınıza verebileceği her türlü zararı, konut sigortası ile karşılayabilirsiniz. Konutta oluşabilecek delme, kırma, devirme, zedeleme gibi zararlar teminat altındadır. Zor ve şiddet kullanılan evdeki eşyalar ve maddi kayıplar da kapsam dahiline giriyor. Hırsızın yaptığı eylem neticesinde konutta oluşan zararları güvence altına alan konut sigortasıyla, siz evde yokken gözünüz asla arkada kalmaz.
Evinizde antika, kıymetli evrak, tahvil, hisse senedi ve mücevher gibi eşyalar kilitli bir yerde saklanmak koşulu ile ve poliçede yer verilmiş ise, sigorta tarafından güvence altına alınabilir.
Evinize Hırsız Girdiyse ve Konut Sigortanız Varsa Ne Yapmanız Gerekiyor?
Hırsızlığın gerçekleştiği tarihten itibaren, en fazla 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine durumu bildirmeli ve hasar ihbarında bulunmalısınız. Zarar gören kıymetli evrakların başkalarının ellerinde dolaşmaması için, konuyla ilgili yerlere başvurmanız gerekiyor. Hırsızlık işleminden sonra eksperin tespit yapması için, hiçbir delile müdahale etmemelisiniz. Hırsızlık tespitinden hemen sonra olayı resmi makamlara polis veya jandarmaya bildirerek, tutanak tutturmanız gerekiyor. İlgili tutanak olmadan, sigorta şirketine oluşan hırsızlığı bildiremezsiniz.
Eve Hırsız girdikten sonra sigorta şirketine hangi evrakları vermelisiniz? Öncelikle elinizde konut sigortası poliçesi olmalıdır. Polis veya Jandarma tarafından tutulmuş olan, olay yeri tespit tutanağı. Hırsızlığın nasıl gerçekleştiğini anlatan detaylı beyan yazısını da yazarak, evraklar arasına ekleyin. Çalınan malların faturası ve detay yazısı hazırlanarak evraklar ekspere teslim edilmelidir. Bu evrakları verdiğiniz takdirde hasar tanzimi için sigorta şirketi tarafından ilgili adımlar atılacaktır. Evinizden çıktıktan sonra gözünüzün arkada kalmasını istemiyorsanız, sizde evinize konut sigortası yaptırabilirsiniz.
Yorum Yapabilirsiniz.