Seyahat sigortası yurt dışı ve yurt içinde kaza, hastalık ve valiz kaybetme gibi riskleri güvence altına alan, bir sigorta türüdür. Seyahat sigortası satın almadan önce, poliçenizin başlangıç ve bitiş tarihini seyahat tarihine göre ayarlamalısınız. Yurt dışı seyahate çıkacaksanız, mutlaka gideceğiniz ülkenin vize ve buna benzer durumlarına dikkat etmelisiniz. Yurt dışı seyahat sigortası Avrupa ülkelerine gitmeden önce, vize işlemlerinin yapılabilmesi için şarttır. Yapılan bu sigorta türü, ülkemizde vize sigortası olarak da biliniyor.
Seyahat sigortasını dilerseniz farklı gün ve saatler içinde yaptırabiliyorsunuz. Seyahat süresini önceden belirlediğiniz durumda, en az 1 hafta olarak, en fazla ise 1 yıl olarak seyahat sigortası yaptırabiliyorsunuz. Ücretlendirme durumu sigorta süresine göre değişebiliyor. Yurt dışı seyahat sigortası ülke dışına çıktığınızda ve ilgili ülkenin gümrük kapısına girdiğinizde başlar. Sonra tekrar ülkeye giriş yaptıktan sonra ise sona erer.
Sigorta teminatı sigorta şirketlerine göre değişikli gösterebiliyor. Tabi burada alınan ürünün çeşitliliğinin de etkisi var. Doğru sigorta teminatı yaptırdığınızda seyahatiniz sırasında rahat edersiniz. Ortalama bir yurt dışı seyahat sigortası teminatı, 30.000 Euro civarındadır. Seyahat sigortasının genel şartları devlet tarafından belirleniyor. Fakat ek özelliklerine göre, sigorta firmalarında fiyat farklılıklar olabilir. Güvenli ve huzurlu bir yolculuk gerçekleştirmek istiyorsanız, seyahate çıkmadan önce sigortanızı yaptırın.
Her sigorta firmasının yurt içi ve yurt dışı için farklı seyahat paketleri olabiliyor. Yurt dışında başınıza bir durum geldiğinde, ya da sağlık hizmeti almanız gerektiği durumda, 24 saat içinde sigorta şirketine durumu mutlaka bildirmelisiniz. Bildirimde bulunmadığınız takdirde, masraf ödemeleri reddedilebilir.
Seyahat Sigortası Kapsamına Giren Durumlar Nelerdir?
Kaza geçirme durumunda vefat teminatı verilir. Kazada sakatlık oluştuysa sakatlık teminatı verilir. Acil ilaç istenmesi, alınması ve gönderilmesi de teminat kapsamına giriyor. Seyahat durumundayken sigortalı evinde oluşabilecek bir hasar varsa, geri dönüş masrafı karşılanır.
Tarifeli uçuşlarda gecikmeli bagajın tanzimi de, sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Yolculuk esnasında oluşan vefat halinde cenazenin getirilmesi ve tüm geri dönüş bedelleri karşılanır. Kişi seyahate çıktıktan sonra, yakın aile bireylerinden birinin vefatından dolayı, geri dönüş masraflarının karşılanması da teminat kapsamına giriyor. Seyahate çıkan sigortalı yolcu valizini kaybettiyse, valizin bulunması durumunda ilgili kişiye gönderilmesini de sigorta şirketi karşılıyor.
Yurt dışı seyahati sırasında yaralanma ve hastalık gibi durumlarda, konaklama süresinin uzamasına bağlı olarak oluşan giderlerde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. El yazısı ile yazılan bazı poliçeler konsolosluklarda kabul edilmeyebiliyor. En doğru olan poliçe türü, bilgisayar çıktısı olanıdır. Seyahat sigortası poliçeniz mevcut ise ve oluşan bir risk söz konusu ise, yapmanız gereken bazı sorumluluklarınız var. Önce sigortası şirketine ihbar etmelisiniz. Tedavinin başlaması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamalısınız. Sonrasında gerekli tüm belgeleri sigorta firmasına ulaştırmalısınız. Sizde seyahate çıkmadan önce kendinizi garanti altına almak için, seyahat sigortası yaptırın.
Yorum Yapabilirsiniz.